Loading...

Brilliant + ideas = Brid.
När du vill ha briljanta idéer.

Brid är en contentbyrå som har siktet inställt på en sak: att få våra uppdragsgivare att nå ut till sina målgrupper. Att med kraftfullt innehåll beröra, underhålla, informera eller interagera. Och skapa mätbara effekter.

#36 Jan Casserlöv – Marknadschef Toyota

Tillfällena i bilhallarna blir färre, kunderna blir mer pålästa än tidigare och därför blir provkörningen livsviktig för försäljningen. Hur viktig är marknadsföringen för bilförsäljningen idag jämfört med för ett decennium sedan? Vi pratar med Jan Casserlöv, marknadschef på Toyota, om hur deras bransch förändrats under åren.

Läs mer

#35 Jessica Egman – E-handelschef, Ellos

Ellos är det digitala varuhuset med över 400 varumärken och massvis av produkter. Vi bjöd in deras e-handleschef Jessica Egman, för att höra hur de lyckats positionera sig så starkt på en konkurrenskraftig marknad, om postorderbeställningar är passé och hur viktigt det är med sökmotormarknadsföring.

Läs mer

#34 Ulrika Lorentzi – Marknadschef Fastighetsbyrån

Läser du också bostadsannonserna i dagstidningen, trots att du inte letar ett nytt hem? Hur viktig är tryckt media för bostadsförsäljningen? Enligt Ulrika Lorentzi, marknadschef på Sveriges ledande mäklarbyrå, är den inte så viktig alls.

Läs mer

#33 Marie Karlsén – Marknadschef Tom Tits Experiment

Med en målgrupp lika bred som utbudet av experiment så undrar man – hur lyckas Tom Tits nå sin målgrupp som innefattar både barn och vuxna? Och är printreklamen död? Och sedan den viktigaste frågan av de alla: Har Marie testat husets alla 450 experiment?

Läs mer

#31 Katarina Fredén – Marknadschef Poolia

"Behöver du hjälp? Ring Poolia!". En tagline som säkert sitter lika djupt rotad i din ryggmärg som i vår. Idag jobbar dock Poolia uteslutande med digitala kanaler, i synnerhet med content marketing – och bojkottat TV - och radioreklam.

Läs mer

#29 Claes Pellvik – Marknadschef, Ving

Ving har precis stängt sin sista fysiska butik och säljer idag 80 % av sina resor digitalt. Ett spännande samtal om hur de anpassar sig till dagens föränderliga kommunikationslandskap och hur viktiga sociala medier egentligen är.

Läs mer

#27 Jonathan Bean – CMO, Mynewsdesk

The PR platform Mynewsdesk has grown tenfold in ten years. Jonathan Bean, CMO, talks about marketing’s role in that success. He’s a stickler for measurement, loves data and loves having fun. You’ve got to listen to this one!

Läs mer

#26 Gunilla Asker – VD, Svenska Dagbladet

2010 var Svenska Dagbladets år, de gjorde nämligen sitt bästa resultat någonsin. Trots att efterfrågan av pappersupplagan började vända nedåt. Vi frågar Gunilla Asker, VD på SvD, hur de lyckats få människor att börja betala för deras digitala kvalitetsjournalistik och hur utvecklingen ser ut framåt.

Läs mer

#24 Andreas Eriksson – Kommunikationschef UNICEF

UNICEF Sverige vågar sticka ut, är inte så politiskt korrekta och utmanar sin organisation varenda dag. Vi frågar Andreas Eriksson, kommunikationschef, vilka marknadsföringsaktiviteter som ger bäst utväxling, varför Sverige är ett av de länder som bidrar med mest pengar och hur de balanserar sin kommunikation för att lyckas beröra.

Läs mer

#23 Sofia Modig – Marknadschef Apotea

Med tidigare stor erfarenhet från e-handelsplattformar har Apotea förtjänat sin plats som årets nätbutik 2016. Med 1 miljard i omsättning förra året så är Apotea ett praktexempel på hur en digital plattform ska formas, byggas och bli lönsam. Vi pratar med Sofia Modig, marknadschef, om varför de använder sig uteslutande utav TV-reklam, hennes utmaning att marknadsföra en fantastisk tjänst, men samtidigt begränsas då efterfrågan ökar och resurserna inte räcker till.

Läs mer

#19 Celine Fierro – Marknadschef Urb-it

Urb-it är en modern IT-plattform som erbjuder ett nytt, enkelt och smart sätt att shoppa. Vi bjöd in Urb-its marknadschef Celine Fierro för att höra mer om de marknads - och kommunikationsutmaningar man stöter på

Läs mer

#18 Eva Lundström – Fd Marknadschef Apollo

Eva Lundström upptäckte sitt intresse för reklam och marknadsföring redan som tonåring. Då började hon prenumerera på den amerikanska tidningen NEWSWEEK, där hon klippte ut annonser från bland andra varumärken som Absolut och Carlsberg.

Läs mer

#16 Johan Åhlén – CMO Hasselblad

Förra året hade Hasselblad 20 000 följare på Facebook och Instagram. Idag har de 130 000 på Instagram och 160 000 på Facebook utan att ha spenderat en enda krona. Marknadschefen på Hasselblad, Johan Åhlén

Läs mer

#15 Jenny Engström, kommunikationsansvarig STF

The Swedish Number har blivit uppringt fler än 100.000 gånger från 178 länder runt om i världen. STFs kommunikationsansvariga Jenny Engström ligger bakom succén och pratar om resonemanget kring kampanjen och om STFs varumärkesresa de

Läs mer

#13 Pino Roscigno, chef för marknad och erbjudande, SPP

"Hållbarhet har alltid varit en affärsstrategi, inte en marknadsstrategi." I detta avsnitt av Contentpodden pratar Pino Roscigno om pensionsångest, våra svårigheter att fatta rationella beslut, rockader i organisatonen och hur man lyckas skapa stolthet internt.

Läs mer