Årligen anordnar EDA (europeiska mjölk – och mejeriorganisationen), en konferens om bland annat hållbarhet, framtidens mejerier samt lantbruk. Nästa år, 2017, är det Stockholms tur att representera konferensen. För att locka och välkomna besökare till Stockholm önskade LRF Mjölk skapa en kort film som visar Sveriges finaste sida.

LRF Mjölk kontaktade oss, och tillsammans tog vi fram en filmidé som syftade till att sprida kännedom kring Sveriges fantastiska djurhållning, fina landskapsvyer och mejeriprodukters nytta. En viktig parameter var även att skapa en filmkänsla, som på ett överraskande sätt påminner, uppmuntrar och värnar om vår vackra natur.

Med alla aspekter inkluderade blev filmens huvudrollsinnehavare: en pratande ko! Som gåendes genom de mest välkända kvarteren i Stockholms innerstad välkomnar besökarna med en lättsam och nyfiken tonalitet. Brid hjälpte till med konceptutveckling, manus och filmproduktion.  Vi tycker att LRF Mjölk var modiga, lätta och härliga att jobba tillsammans med.

”Vi vet sedan tidigare att gänget på Brid tar sig an ett tema som mjölkproduktionen med en fin avvägning av galen kreativitet och lyhörd respekt för kornas och våra behov. Så även denna gång. Vi har haft en smidig process, från idé till färdig film. Nu hoppas vi bara att den ska locka många besökare till EDA-kongressen nästa höst” säger Karin Hallgren, Kommunikationschef LRF Mjölk.